TILLGODOSER SAMTLIGA VÄXTBEHOV

Sortiment

Tack vare egen, flexibel odling och gott samarbete och goda relationer med underleverantörer kan Björkhaga tillgodose samtliga växtbehov. Vi kan även tillhandahålla vissa tillbehör såsom trädstöd, vattensäckar, uppbindningsband mm. I sortimentet finns följande produktgrupper:

Träd, buskar och häckplantor

Vi tillhandahåller ett standardsortiment som är lämpligt för svenska förhållanden. Förutom träd och buskar ingår även landskapsväxter och häckplantor i denna grupp.
De flesta träd levereras i kruka eller med klump. Vi kan självklart leverera träd som barrot på en del sorter men då rekommenderar vi plantering under vinterhalvåret (vecka 45-15). När det gäller Carpinus, Fagus och Quercus rekommenderar vi plantering vecka 45-10 om träden inte är krukodlade.

Vårt sortiment av häckplantor finns här.

Vårt sortiment av träd finns här.

Vårt sortiment av buskar finns här.

Vårt sortiment av ungträd finns här.

Vårt sortiment av lågstam finns här.

Vårt sortiment av solitärer finns här.

Vårt sortiment av rhododendron finns här.

Klätterväxter

Det finns en uppsjö av klätterväxter. Den största gruppen är Clematis som ofta är uppdelad i små- respektive storblommiga sorter. Därutöver finns t ex klättervildvin, kaprifol, humle och pipranka. Klätterväxter levereras alltid i kruka och kan planteras året om.

Vårt sortiment av klätterväxter finns här.

Barrväxter

Barrväxter levereras alltid med klump eller i kruka. Till häckar använder man många gånger Thuja som finns i flera olika sorter.

Många glömmer bort idegran, Taxus, som kanske är den bästa barrväxten att använda som häck. Barrväxter planteras med fördel på våren och fram till första veckan i september.

Vårt sortiment av barrväxter finns här.

Rosor

Sortimentet av rosor skulle man kunna göra hur stort som helst. Det finns ett oändligt utbud. De är indelade i olika grupper, t ex polyantharosor, storblommiga rosor, marktäckande rosor och miniatyrrosor. Rosor levereras huvudsakligen i kruka. Vissa sorter finns även som barrotsplantor. Rosor i kruka kan planteras året om.

Vårt sortiment av rosor finns här.

Frukt och bär

Björkhaga kan även leverera fruktträd, fruktbuskar och bärbuskar. I sortimentet fruktträd finns äpple, päron, plommon och körsbär. Både vanliga sorter och specialsorter. Dessa träd levereras vanligen med klump eller i kruka.

Frukt- och bärbuskar bjuder på ett stort antal sorter med bl a aprikoser, björnbär, blåbär, fikon, hallon, hassel, havtorn och krusbär. Frukt- och bärbuskar levereras huvudsakligen i kruka.

Vårt sortiment av frukt och bär finns här.

Perenner, gräs, kryddväxter och ormbunkar

Intresset för perenna växter, dvs fleråriga örtartade växter, är mycket stort. Perenner, gräs, ormbunkar och kryddor används i allt större utsträckning i såväl offentliga som privata planteringar.

För att kunna erbjuda perenner av hög kvalitet samarbetar vi med ett par av Sveriges ledande perennaodlingsföretag som ligger i närheten av Björkhaga.

Vårt sortiment av perenner, gräs, kryddväxter och ormbunkar finns här.

Tillbehör

För att underlätta för dig som kund har vi alltid ett begränsat sortiment av växttillbehör hemma. Vi kan exempelvis erbjuda trädstöd, uppbindningsband, vattensäckar mm. Har du andra önskemål om tillbehör än det vi har hemma, ordnar vi självklart det.